Omgeving

De Omgeving
Winterswijk is omringd door 9 buurtschappen. De bungalow staat in het buurtschap Henxel en ligt enkele kilometers van de Duitse grens. Een mooie uitvalsbasis voor wandel en fietstochten, zo bent u binnen 10 minuten wandelen in het oude loofbos Dottinkrade, waar de Ratumsebeek doorheen kronkelt.
Rondom Winterswijk zijn verschillende fietsroutes uitgezet, zoals oa de TRAProutes waarin duizenden jaren geschiedenis van Winterswijk tot leven komen. De buurtschappenroute, arfgoodroute, all terrain bikenroute en de agri-cultura route zijn routes die rondom Winterswijk zijn uitgezet. Ook zijn er vele wandelroutes zoals het Noaberpad, Scholtenpad en de Bekendelleroute. De Kommiezenroutes laten een stukje verleden zien over de smokkelpaden tussen Nederland en Duitsland. 

Op nog geen 2 kilometer afstand van de bungalow ligt recreatieplas Het Hilgelo, dit is een gebied met zandstrand, fiets en wandelpaden en een strandpaviljoen. Het Hilgelo is ook een populair visgebied. Er zijn een aantal zwemmogelijkheden in en om Winterswijk. Behalve het zandstrand bij Het Hilgelo, is er ook een zandstrand bij het Strandbad. Het Strandbad is in 2011, na een grondige restauratie, heropend. De overdekte zwembaden in de buurt zijn zwembad Jaspers en Bahia in Bocholt

In de buurtschap Ratum zijn steengroeves waar u op bepaalde dagen, met pikhouweel en helm, kunt zoeken naar mineralen fossielen. De steengroeve is ook regelmatig het decor voor muziek of theatervoorstelling.
In het dorp Winterswijk treft u een gezellig oud centrum met horeca(terrasjes) en winkels.
                         
Voor de kinderen zijn er vele bezienswaardigheden en (overdekte) speelparken in de buurt. Over de grens vindt u op een uur rijden het Warner Brothers Movieworld in Bottrop en de dierentuin in Munster.